Enkel chili con carne

chiliconcarne1Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 4

Tid: 2 timmar

Ration smak kontra arbetsinsats är nog 10:1. Ibland gör sådana förhållanden mig besviken eftersom jag för det mesta älskar att pyssla omkring i köket. Men när man är sjuk, trött eller bara matlagningstrött är en sådan här gryta gudasänd!

  • 600 g innanlår, högrev eller annat grytkött
  • 2 msk rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 anchochili
  • 1 chipotle
  • 1/2 msk spiskummin
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1/2 fond du chef beef
  • 200 g god korv i skivor (vi tog debreciner)
  • salt, svartpeppar
  • till servering:
  • gräddfil, riven ost, korianderblad, hackad lök, hackad paprika eller vad du nu gillar ovanpå
  1. Tärna köttet i centimeterstora kuber. Strimla löken. Hacka vitlök och chili så fint du orkar.
  2. Bryn köttet i oljan i en gryta. Allt på en gång - det är inte så noga idag. När köttvätskan kokat in och köttet börjar få färg slänger du i löken och sänker värmen. Fräs löken några minuter. Tillsätt vitlök, chili och spiskummin och rör om.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna utom korven till grytan. Låt puttra under lock tills köttet är nästan mört. Tillsätt korven och låt puttra vidare tills köttet är riktigt mört.
  4. Salta och peppra efter smak och späd med lite vatten om det ser för tjockt ut. Servera med valfria tillbehör.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert