Ensaladilla rusa

ensaladillarusa1Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 4-6 som tapas

Tid: 30 minuter

Varför salladen kallas rysk vet jag inte och jag misstänker att spanjorerna glömt det för länge sedan. Gott är det i alla fall och det finns hur många varianter som helst på den här. Riktigt god tonfisk är i alla fall ett måste, resten av ingredienserna är förhandlingsbara.

  • ca 100 g tonfisk i olja (jag tog Abbas i olivolja och havssalt som var den bästa min butik hade)
  • 2 normalstora potatisar
  • 1 morot
  • 1 dl frysta ärtor
  • 2 inlagda rödbetor
  • 15 gröna oliver
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 dl majonäs
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk pressad citron
  • salt
  1. Låt tonfisken rinna av. Koka potatisen mjuk. Låt ärtorna koka med de sista minuterna. Låt potatis och ärter rinna av och svalna.
  2. Skär potatisen i små tärningar. Skär moroten i yttepyttiga tärningar. Skär rödbetorna i små tärningar. Kärna ur och slarvhacka oliverna. Skär ägget i små tärningar (nu börjar jag bli tjatig...).
  3. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med citron och salt.

Bild för Margit Richert
2009-12-14
Av

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
2015-06-07
Bild för Margit Richert
2015-06-07
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
2013-11-05