Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 4-6 som tapas
Tid: 30 minuter
Varför salladen kallas rysk vet jag inte och jag misstänker att spanjorerna glömt det för länge sedan. Gott är det i alla fall och det finns hur många varianter som helst på den här. Riktigt god tonfisk är i alla fall ett måste, resten av ingredienserna är förhandlingsbara.
- ca 100 g tonfisk i olja (jag tog Abbas i olivolja och havssalt som var den bästa min butik hade)
- 2 normalstora potatisar
- 1 morot
- 1 dl frysta ärtor
- 2 inlagda rödbetor
- 15 gröna oliver
- 1 hårdkokt ägg
- 1 dl majonäs
- 3 msk hackad persilja
- 1 msk pressad citron
- salt
- Låt tonfisken rinna av. Koka potatisen mjuk. Låt ärtorna koka med de sista minuterna. Låt potatis och ärter rinna av och svalna.
- Skär potatisen i små tärningar. Skär moroten i yttepyttiga tärningar. Skär rödbetorna i små tärningar. Kärna ur och slarvhacka oliverna. Skär ägget i små tärningar (nu börjar jag bli tjatig…).
- Blanda samman alla ingredienser och smaka av med citron och salt.