Fegveg-wrap som får dig att krympa

Alltså den där skiten med att krympa... Jag har fel på njurarna och med det följer att det tamefan är bättre ju mindre det är av mig. Just liten är jag dålig på att vara. Jag är ju för fan snart 40 och har förlikat mig med mig själv och så säger njurläkarn att det är bättre om jag är smal. 

Smala människor är för bedrövliga egentligen.

Det här blir du i alla fall smal av. Smal, snygg och njurfrisk. Det är en alldeles ypperligt lyxig vardagsrätt som tar en kvart att tjonga ihop. Min fru Emma säger att hon kommer tänka på den ibland och det är ett fruktansvärt bra betyg från den bortskämda människan.

Gravad lax, dill, koriander, sriracha och sesamolja - det är en religiöst bra kombination som inte alla känner till än.

För övrigt så är det srirachan med tuppen på flaskan som gäller. Det finns andra skapliga men tuppen är bäst.


Portioner: 4
Tid: 30 minuter
Du behöver: 

8 vetetortillas
200 g vitkål eller spetskål, strimlat
200 g sallat av något slag (jag har Lollo), strimlad
4 små paprikor av olika färger, supertunt strimlade
1 kruka koriander
50 g dill
1 msk sesamolja
4 msk creme fraiche utrört i 2 tsk vatten
4 msk sriracha (eller mycket mer)
100-200 g gravad lax, skuren i tunna skivor

Gör så här: 

Det här är i grund och botten skitenkelt. Lassa på alla grönsakerna på tortillabröden. Spitsa ut sriracha, sesamolja och vattning creme fraiche. 

Lägg på laxen

Rulla ihop till en rulle med täckta ändar och linda in i bakplåtspapper eller liknande lite glansigt papper. Här kan du med fördel kasta in dem i kylen en timma och servera när gästerna kommer istället.

Skär på mitten och servera. 

Bild för Anders Johansson
2016-04-07
Av
Fotograf
Anders Johansson

Mer från Anders Johansson


Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson