Fransk körsbärssylt

Receptmakare: Jens Linder

Tid: 45 minuter

Den här söta sylten passar bra till fågel – och ännu bättre till fetaost...

  • 4 liter färska, mogna surkörsbär
    3 liter strösocker
    3 dl vatten
    ev. konserveringsmedel
  1. Rensa, skölj och kärna ur körsbären. Häll socker och vatten i en kastrull och smält på svag värme. Lägg i bären och värm sakta.
  2. Lyft dem ur lagen med en hålslev när de blivit
    genomskinliga, det tar cirka 10 minuter (tiden kan variera beroende på vilken sort
    man använder).
  3. Fortsätt att koka ihop sockerlagen tills den fått en sirapsliknande konsistens.
    Tillsätt eventuellt konserveringsmedel.
  4. Ta kastrullen från värmen och lägg tillbaka bären i lagen. Häll över på väl rengjorda glasburkar och förslut.

Bild för Jens Linder

Mer från Jens Linder


Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder