Fyllig kall tomatsås till grillat

receptmakare: lisa förare winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

Har du fått tomatsås från pastakvällen över? Gör en underbar kall sås och servera till kalla köttrester eller dippa råa grönsaker i. Att blanda ner olja i kalla filsåser ger en rundare smak och bättre fettsammansättning.

  • 1 dl valnötskärnor
  • 1/2 dl god olivolja
  • 1 dl överbliven tomatsås + 1 tsk parikapulver  eller ajvar
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 liten klyfta vitlök
  • fint skuren gräslök och dragon
  • salt, nymald svartpeppar
  1. Hacka valnötterna grovt. hett upp dem i en liten tjockbottnad kastrull med oljan tills nötterna är gyllene. Tippa raskt upp på ett litet fat. Låt svalna.
  2. Rör samman nötter, tomatsås, gräddfil och valnötter. Pressa ner vitlöksklyftan och rör ner finhackade örter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh