Gammeldags chokladpudding
Chokladpuddingen kan serveras i en stor skål eller hällas upp i portionsskålar. God med gräddmjölk eller en klick vispad grädde då det ska vara extra festligt. Receptet kommer från vår bok: I mormors skafferi, fem generationers konservering, dryck och dessert. Enligt matälskaren Lisa är det även gott att låta en vaniljstång koka med mjölken för att få extra smak.
Tid: 10 minuter+tid att svalna
1 l mjölk
1/2 dl socker
4-5 msk kakao
1/2 dl potatismjöl
- Vispa samman 9 dl mjölk, socker och kakao i en kastrull. Koka upp blandningen.
- Vispa samman 1 dl mjölk med potatismjölet och vispa ner i den sjudande mjölkblandningen.
- Låt koka upp under vispning men låt den inte koka längre för då tunnar den sig.
- Häll upp i en skål eller små portionsskålar. Låt svalna och kyl, gärna över natten.