Gammeldags chokladpudding

Chokladpuddingen kan serveras i en stor skål eller hällas upp i portionsskålar. God med gräddmjölk eller en klick vispad grädde då det ska vara extra festligt. Receptet kommer från vår bok: I mormors skafferi, fem generationers konservering, dryck och dessert. Enligt matälskaren Lisa är det även gott att låta en vaniljstång koka med mjölken för att få extra smak.


Portioner: 4-5
Tid: 10 minuter+tid att svalna
Du behöver: 

1 l mjölk
1/2 dl socker
4-5 msk kakao
1/2 dl potatismjöl

Gör så här: 
  1. Vispa samman 9 dl mjölk, socker och kakao i en kastrull. Koka upp blandningen.
  2. Vispa samman 1 dl mjölk med potatismjölet och vispa ner i den sjudande mjölkblandningen.
  3. Låt koka upp under vispning men låt den inte koka längre för då tunnar den sig.
  4. Häll upp i en skål eller små portionsskålar. Låt svalna och kyl, gärna över natten.

Bild för Kinna Jonsson
2010-04-04
Av

Mer från Kinna Jonsson


Bild för Kinna Jonsson
Bild för Kinna Jonsson
Bild för Kinna Jonsson
Bild för Kinna Jonsson
Bild för Kinna Jonsson