Gittos pulled pork

pulled pork

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 6-8

Tid: 6-7 timmar

Hiva ned allt i en gryta och glöm bort det. Åh, ljuva lata lycka.

  • I bogstek på ca 1,5 kilo
  • 1 burk mutti körsbärstomater
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk osötad senap
  • 2 tsk mexikansk oregano (eller vanlig oregano)
  • 1 burk chipotles in adobo
  • 2 msk socker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 pod fond du chef kyckling
  • rikligt med svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 125 grader och ta fram en stor gryta med lock. Om steken har svål skär du bort den och sparar tills nästa gång du kokar en soppa.
  2. Bottna med tomater i grytan. Slarvhacka lök och krossa vitlöken. Lägg i dem tillsammans med övriga ingredienser i grytan och lägg sedan i steken. Sätt på locket.
  3. Ställ in grytan i nedre delen av ugnen och låt den stå i alla fall fem timmar. Nu bör steken vara så mör att den lätt går sönder när man trycker på den. Annars får den gå vidare någon timme till i ugnen.
  4. Häll av all den smaskiga såsen som samlats i grytan och mixa den hjälpligt slät. Arbeta sönder köttet med hjälp av två gafflar så att du får fullt av härliga köttrådar. Häll på så mycket sås att du får en ganska blöt röra, men inte så mycket att det blir köttfärssås av det hela. Smaka av med mer vinäger, mer vitlök, oregano, mer chili, mer salt eller vad som nu kan tänkas behövas. Sätt på locket och in i ugnen ytterligare en timme. Klart!

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert