Gittos rabarberchutney

Receptmakare: Margit Richert

Tid: ca 25 minuter

En kryddig och väldigt god chutney som passar utmärkt till grillade lammkotletter eller som tillbehör till en stark ost. Socker- och vinägermängderna är ungefärliga eftersom rabarber kan variera mycket i syra. Smaka dig fram!

  • 400 g rabarber
  • 1 gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 msk senapsfrö
  • 1 msk kalonji
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 röd chili, hackad
  • 1/2 msk riven ingefära
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  1. Skölj och skala eventuellt rabarbern om stjälkarna är grova. Strimla den tunt.
  2. Strimla löken tunt och fräs den några minuter i olja i en kastrull. Tillsätt kryddorna och låt fräsa ytterligare någon minut, tills senapsfröna börjar poppa.
  3. Lägg rabarber, socker, salt och vinäger i kastrullen md kryddorna och koka upp. Låt sjuda under lock i 10 minuter eller tills rabarbern mosat sig.
  4. Justera syra och sötma om det behövs och häll på väl rengjorda burkar. Skruva på locken och låtburkarna svalna upp och ner. Förvara i kyl.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert