Grapefruktsabayonne
Receptmakare: Lisa förare winbladh
Portioner: 4-6
Tid: 15 minuter
Den här såsen smakar fanstastiskt till skaldjur eller en bit lax. Servera gärna med sesamstekta gröna bönor. Det lilla bettet av ingefära ger ett lyft. Försök gärna få tag på sanchopeppar, som är en trevlig, lite mildare kusin till sichuanpeppar. Du hittar den mald och rostad i asiatiska affärer.
- 2 äggulor
- 3/4 dl färskpressad blodgrape
- ca 1 msk lag av syltad ingefära
- 1/2 tsk finrivet grapefruktskal
- några droppar sherryvinäger
- krossad rostad sichuanpeppar eller sanchopeppar efter behag
- krossad chilipeppar
- salt
- Vispa samman äggulor, juice och ingefärslag i en liten tjockbottnad kastrull. Fortsätt vispa över medelvärme tills sabaionen är riktigt pösig. Slå medelbart upp den i en liten skål eller sänk ner kastrullen i kallt vatten. (Får den vara kvar i den varma kastrullen är det lätt att den koagulerar.)
- Smaka av med grapeskal, sherryvinäger, sichuanpeppar, chili och salt. Servera kall eller ljummen.