Gravlaxsås med rostade senapsfrön, honung och kallpressad rapsolja

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 10 minuter

Med ett par ess i ärmen skapar du en annorlunda fyllig senapssås som dessutom passar till rökt lax. De rostade senapsfröna ger en suverän nötighet. Rör ut såsen med gräddfil så matchar den inkokt lax eller stekt fisk. Mängden honung beror på hur söt senap du använder.

  • 2/3 tsk bruna senapsfrön
  • 1/2 dl stark söt senap
  • 1 msk ljus honung
  • 3/4 dl kallpressad rapsolja
  • 3/4 dl neutral olja
  • ca 1 msk pressad citron
  • nymald vitpeppar
  • ev lite hackad körvel, dragon eller dill
  1. Se till att alla ingredienser har samma temperatur. Rosta senapsfröna i torr panna tills de poppar och sen 20 sekunder till.
  2. Rör samman senapsfrön, senap och honung. Rör ner oljorna lite i taget. Börja droppvis och öka sen hastigheten. Smaka av med citron.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh