
Grillat rimmat sidfläsk med honung, rosmarin och chili
Skrivet av
i
Fettfobins tid är ute, länge leve sidfläsket! Och få saker är bättre och billigare att lägga på grillen. Fettet håller köttet saftigt och fint. Rimningen ger smak och mörhet. Nu är det bara det roliga kvar: kryddningen!
Ingredienser
4 skivor rimmat sidfläsk, knappt 1 cm tjocka
Glaze:
2 msk honung
1/2 msk vatten
1/2 msk äppelcidervinäger
2 lagerblad
1-2 tsk sambal oelek
1 msk finhackad färsk rosmarin
2 klyftor vitlök
Till servering:
Gott bröd
4 skivor rimmat sidfläsk, knappt 1 cm tjocka
Glaze:
2 msk honung
1/2 msk vatten
1/2 msk äppelcidervinäger
2 lagerblad
1-2 tsk sambal oelek
1 msk finhackad färsk rosmarin
2 klyftor vitlök
Till servering:
Gott bröd
Portioner: 4 portioner som smårätt
Gör så här:
- Gör glazen i god tid. Smält honungen lite i mikro om det behövs. Blanda med vatten, vinäger fint smulat lagerblad, vinäger, sambal och pressad vitlök.
- Dela fläskskivorna på mitten om det behövs. Trä upp på dubbla pinnar, då vrider sig inte skivorna när de ska vändas. Grilla på medelvärme ett par minuter på varje sida tills fläsket fått fin färg. Pensla med glazen och grilla ytterligare någon minut, vänd runt ett par gånger under tiden så att glazen karamelliseras.
- Servera bums.