Grillat sidfläsk på pinne och Malins vis

Receptmakare: Malin Winbladh

Portioner: 8

Tid: 20 minuter

Fläskfäbless verkar ligga i släkten. Det här goda spetten serverades i somras när min oförskämt unga faster fyllde 70.

Kanske får du lust att grilla lite mitt på dagen en sådan här underbart solig helg? Annars kan du laga till spetten i ugnen. Sval öl passar till. Jag gillar belgiska öl av mustigare typ. Champagne eller riktigt torr cider är tänkbara alternativ.

  • 400 g rimmat sidfläsk i skivor
  • träspett
  • Glaze:
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk ljus soja
  • 2 tsk riven ingeföra
  • 1 tsk sambal olek
  1. Lägg spetten i blöt i minst 10 minuter. Blanda till marinaden. Skär bort ev svål från sidfläsket. Trä upp fläskskivorna på speten och pensla med glaze.
  2. Grilla spetten på grill på svag värme eller i ugn 200°C, ca 10minuter. Pensla med marinaden flera gånger under tiden till de får fin färg och knäckig konsistens. Servera!

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen