Grillat sidfläsk på pinne och Malins vis
Receptmakare: Malin Winbladh
Portioner: 8
Tid: 20 minuter
Fläskfäbless verkar ligga i släkten. Det här goda spetten serverades i somras när min oförskämt unga faster fyllde 70.
Kanske får du lust att grilla lite mitt på dagen en sådan här underbart solig helg? Annars kan du laga till spetten i ugnen. Sval öl passar till. Jag gillar belgiska öl av mustigare typ. Champagne eller riktigt torr cider är tänkbara alternativ.
- 400 g rimmat sidfläsk i skivor
- träspett
- Glaze:
- 2 msk flytande honung
- 1 msk neutral olja
- 1 msk ljus soja
- 2 tsk riven ingeföra
- 1 tsk sambal olek
- Lägg spetten i blöt i minst 10 minuter. Blanda till marinaden. Skär bort ev svål från sidfläsket. Trä upp fläskskivorna på speten och pensla med glaze.
- Grilla spetten på grill på svag värme eller i ugn 200°C, ca 10minuter. Pensla med marinaden flera gånger under tiden till de får fin färg och knäckig konsistens. Servera!