Grön ärtsoppa med indiska kycklingbollar

RECEPTMAKARE: LOTTA LUNDGREN

Portioner: 4

Tid: 35 min

  • 600 g gröna ärter
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kruka mynta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 citron
  • Kycklingbollar:
  • 2 kycklingfiléer
  • ca 2 dl kokt ris
  • 1 tsk kardemumma, helst hela frön, rostade och stötta
  • olja till stekning
  1. Koka upp ärterna med 5 dl vatten och buljongtärning. Ta från värmen, tillsätt grovt hackad mynta och mixa till slät soppa.
  2. Tvätta citronen och raspa av zesten (bara det yttersta gula). Ställ åt sidan.
  3. Tillsätt kokosmjölken till soppan och smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  4. Hacka kycklingfiléerna mycket fint.
  5. Kör det kokta riset till en klistrig massa (tillsätt lite olivolja om det behövs) i mixer eller matberedare.
  6. Blanda ris, kycklingkött, citronzest och kardemumma, salta och peppra.
  7. Forma färsen till små bollar och stek i olja på medelstark värme. Värm soppan och servera med kycklingbollarna.

    [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"3504","attributes":{"class":"media-image aligncenter size-full wp-image-58","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"480","height":"480","title":"p1040973_2","alt":""}}]]

Bild för Lotta Lundgren
2009-01-08
Av

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren