Guacamole

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh (skamlöst stulet av Cook's Illustrated)

Portoner: 4

Tid: 10 minuter

En perfekt guacamole har en slät bas med rejäla bitar avokado.

Glöm alla knep som att spara avokadokärnan i guacamolen, det hjälper inte ett smack. Lite lime på ytan och tät past gör susen men guacamolen brukar bli ohjälpligt besk efter ett dygn.

Hass-avokadon med knörvligt skal ger mer smak men svartnar snabbare. Den släta gröna fuerten passar bättre i sallader

  • 2 små mogna avokado, helst Hass
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 liten kyfta vitlök, pressad eller mycket finhackad
  • 1/2 msk ytterst finhackad jalapeño eller 1/2 tsk finhackad thaichili
  • 2 msk finhackade korianerblad
  • 1 msk pressad lime
  • 1 nypa salt
  1. Halvera den ena avokadon, ta ut kärnan och mosa allt fruktkött fint med övriga ingredienser.
  2. Halvera den andra avokadon och ta ut kärnan. Skär ett rutmönster i fruktköttet ända in till skalet. Gröp ur bitarna som bildats och rör runt avokadon. Det ska fortfarande vara bitigt. Smaka av med salt.
  3. Pressa lite extra lime över om du ska spara den ett tag. Täck med plast direkt mot ytan och förvara i kyl.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh