Helstekt regnbåge med timjan och citron

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

Man har ju hört talas om kvinnor som blir svikna i kärlek och åker hem till sina dåliga killars lägenheter och klipper hål i alla deras brallor. När jag för första gången blev sviken i kärlek åkte jag hem till den dålige killens lägenhet och åt, skummande av hämndlystnad, upp allt hans tunnbröd. Jag stötte på honom några år senare. Då hade han tappat håret. Av chocken, får vi anta.

  • 3 – 4 hela och urtagna regnbågsforeller
  • 1 kruka timjan, dill eller persilja
  • 2 citroner
  • 3 dl gräddfil
  • 25 g smör
  1. Sätt på potatisen.
  2. Sätt ugnen på 285°C. Torka ur forellerna med hushållspapper och gnid dem med salt ut- och invändigt.
  3. Repa av bladen från ¼ av örtkryddan. Tvätta och zesta skalet av den ena citronen. Blanda finhackade örter och citronzest med gräddfil.
  4. Hyvla av smöret med osthyvel direkt ur paketet. Fyll fiskarna med smör och resterande timjan, dill eller persilja, och lägg i lagom trång form. In i ugnen 14 minuter. Servera omedelbart med kokt potatis, citronklyftor, gräddfil och tunnbröd.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"3555","attributes":{"class":"media-image aligncenter size-full wp-image-165","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"500","height":"342","title":"p10006171","alt":""}}]]

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren