Indisk kycklingssoppa

Receptmakare: Isobel Hadleuy Kamptz

Portioner: 2

Tid: 20 minuter

Jag är förvisso inte indier, och eftersom det är jag som komponerat soppan är den som mest indo-ish. Men klar anti-neutrofil-effekt. Nigellafrön och de andra fröna hittar du på Taj Mahal eller Govindas i Stockholm.

  • 3 potatisar
  • 1 lök
  • 1klyfta vitlök
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 kycklingfiléer
  • ½ msk vardera av nigellafrön, bockhornsklöver, svarta senapsfrön och korianderfrön
  • 1 citron
  • 50-100 g smör
  1. Skala och tärna potatisen. Hacka lök, vitlök och selleri. Tärna kycklingfiléerna. Rosta kryddorna i torr panna å medelvärme tills senapskornen byter färg och poppar vildsint. Lägg åt sidan.
  2. Fräs potatisen i lite av smöret i ca 10 minuter på medelvärme. Vänd ner i lökhacket och fräs ytterligare en minut.
  3. Vänd ner i kryddor och buljong och koka upp. Lägg i smöret i bitar och låt alltihop puttra i ca 5 minuter.
  4. Lägg ner kycklingbitarna och sjud ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med pressad citron och salt.

 

Bild för Isobel Hadley-Kamptz

Mer från Isobel Hadley-Kamptz


Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz