Receptmakare: Isobel Hadleuy Kamptz
Portioner: 2
Tid: 20 minuter
Jag är förvisso inte indier, och eftersom det är jag som komponerat soppan är den som mest indo-ish. Men klar anti-neutrofil-effekt. Nigellafrön och de andra fröna hittar du på Taj Mahal eller Govindas i Stockholm.
- 3 potatisar
- 1 lök
- 1klyfta vitlök
- 2 stjälkar selleri
- 1 l kycklingbuljong
- 2 kycklingfiléer
- ½ msk vardera av nigellafrön, bockhornsklöver, svarta senapsfrön och korianderfrön
- 1 citron
- 50-100 g smör
- Skala och tärna potatisen. Hacka lök, vitlök och selleri. Tärna kycklingfiléerna. Rosta kryddorna i torr panna å medelvärme tills senapskornen byter färg och poppar vildsint. Lägg åt sidan.
- Fräs potatisen i lite av smöret i ca 10 minuter på medelvärme. Vänd ner i lökhacket och fräs ytterligare en minut.
- Vänd ner i kryddor och buljong och koka upp. Lägg i smöret i bitar och låt alltihop puttra i ca 5 minuter.
- Lägg ner kycklingbitarna och sjud ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med pressad citron och salt.