Ingefärsbräserad brysselkål

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

Efter att ha testat ett antal recept har jag konstaterat att bästa sättet att laga brysselkål är att bräsera dem. Kokta i vatten blir de soggiga och ångade blir de lite för beska. Vill du ha mildare smak bräserar du dem först i vatten och slår bort det lilla kokspadet. Sedan börjar du om med lök och ingefära och reducerar buljongen lite. Ös brysselkålen och vänd runt. se där! Mycket snällare!

  • 100 g små schalottenlökar, helst röda asiatiska
    2 msk smör eller neutral rapsolja
    1/2 msk finstrimlad ingefära
    300-400 g brysselkål
    1 1/2 dl god kraftig kycklingbuljong, misosoppa eller skinkspad
  1. Skala lökarna och bryn dem lätt i smör och olja. Vänd ner ingefära och stek ytterligare en halv minut under omrörning.
  2. Lägg ner brysselkålen. Slå på buljongen och bräsera under lock ca 5-8 minuter, eller  tills brysselkålen är mjuk men spänstig.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-12-25
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh