Inlagd karljohansvamp
Receptmakare: Karin Fransson
Tid: 20 minuter
Ett perfekt sätt att ta till vara fryst svamp. Svampen får fin konsistens, den skrumpnar inte och smakar gott av oljan. Svampen är god kall, du kan också steka den hel eller bitar och äta den varm. Oljan som blir kvar får en fin smak av karljohanssvamp. Du kan laga färska små champinjoner på samma sätt.
- 1 liter frysta små karljohansvampar
- 5 dl olivolja
- 3 kryddnejlikor
- 1 msk finrivet citronskal
- 1 tsk krossad vitpeppar
- 3 klyftor vitlök, krossade
- 2 schalottenlökar, skalade och skivade
- 2 lagerblad
- 1 bunt timjan, gärna olika sorter
- 1 tsk salt
- nymald svartpeppar
- Hetta upp oljan tillsammans med alla kryddor.
- Tag svampen, direkt från frysen och lägg ner i den heta oljan. Låt oljan koka upp igen och låt det småkoka i 2-3 minuter.
- Häll över svamp och olja i väl rengjorda glasburkar. Sätt genast på locket, låt svalna och ställ sedan i kylen.