Isobels tröstande pecanpaj

Pecanpaj för de hungriga (ledsna och trötta)

Receptmakare: isobel hadley-kamptz

Portioner:2 om i desperat behov av tröst, annars 3

Tid:30 minuter (+ minst en timmes vila)

Små individuella pecan-pajer. Det är bäst att jag säger det igen. Små individuella pecan-pajer. Som en annan Barack sträcker de ut händerna mot oss med drömmen om det goda amerika.

  • Till pajdeg:
  • 60 g smör
  • 80 g vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 0,5 msk kallt vatten

Till fyllning:

  • 20 g smör
  • 40 g råsocker
  • 1 tsk kakao
  • 1,5 tsk vetemjöl
  • 2 tsk bourbon
  • 1 msk mörk sirap
  • 40 g pecannötter
  • 40 g hasselnötter
  1. Nyp ihop mjöl, socker och kylskåpskallt tärnat smör så snabbt som möjligt. droppa på vatten och fös ihop till en deg med en kniv. lägg i plastfolie (format till en rulle) i kylen minst en timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skär skivor av degrullen och lägg i pajformarna, tryck ut. Nagga med gaffel i botten, fodra med aluminiumfolie och lägg bakstenar eller bönor inuti (helt vanliga torra bönor, kikärter, gula ärter, de går utmärkt att återanvända).
  4. Grädda i 10 minuter, ta bort folien, grädda 5 minuter till. Ta ut.
  5. Rosta hasselnötterna i torr panna och gnugga bort skalet med en handduk (eller köp färdigskalade).
  6. Lägg allt utom nötterna till fyllningen i en kastrull och låt sjuda i ett par minuter. Ha i nötterna. Fyll pajskalen.
  7. Grädda 10 minuter till.
  8. Servera med glass, grädde eller crème fraiche.

Bild för Isobel Hadley-Kamptz

Mer från Isobel Hadley-Kamptz


Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz