Isobels tröstande pecanpaj
Pecanpaj för de hungriga (ledsna och trötta)
Receptmakare: isobel hadley-kamptz
Portioner:2 om i desperat behov av tröst, annars 3
Tid:30 minuter (+ minst en timmes vila)
Små individuella pecan-pajer. Det är bäst att jag säger det igen. Små individuella pecan-pajer. Som en annan Barack sträcker de ut händerna mot oss med drömmen om det goda amerika.
- Till pajdeg:
- 60 g smör
- 80 g vetemjöl
- 1 msk socker
- 0,5 msk kallt vatten
Till fyllning:
- 20 g smör
- 40 g råsocker
- 1 tsk kakao
- 1,5 tsk vetemjöl
- 2 tsk bourbon
- 1 msk mörk sirap
- 40 g pecannötter
- 40 g hasselnötter
- Nyp ihop mjöl, socker och kylskåpskallt tärnat smör så snabbt som möjligt. droppa på vatten och fös ihop till en deg med en kniv. lägg i plastfolie (format till en rulle) i kylen minst en timme.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär skivor av degrullen och lägg i pajformarna, tryck ut. Nagga med gaffel i botten, fodra med aluminiumfolie och lägg bakstenar eller bönor inuti (helt vanliga torra bönor, kikärter, gula ärter, de går utmärkt att återanvända).
- Grädda i 10 minuter, ta bort folien, grädda 5 minuter till. Ta ut.
- Rosta hasselnötterna i torr panna och gnugga bort skalet med en handduk (eller köp färdigskalade).
- Lägg allt utom nötterna till fyllningen i en kastrull och låt sjuda i ett par minuter. Ha i nötterna. Fyll pajskalen.
- Grädda 10 minuter till.
- Servera med glass, grädde eller crème fraiche.