Italiensk örtsås med kapris, rucola, persilja och libbsticka
Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 6
Tid: 10 minuter
En pigg sås som passar bra som komplement när du serverar en krämigare sås eller potatissallad. Mycket god till kokt blomkål eller kokta morötter.
- 1 stor ask (ca 8 dl) löst packad rucola
5 dl löst packade grovhackade örter: persilja, dill,libbsticka
2-3 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
2 dl fin olivolja
2 msk grovhackad kapris
2 msk finhackad schalottenlök
Salt, nymald svartpeppar, socker
- Koka upp 1 l vatten och slå över örter och rucola. Låt stå i ett par minuter. Sila av. Kör till fint mos tillsammans med vinägern i matberedare eller med stavmixer. Mixa ner olivoljan lite i taget.
- Vänd ner schalottenlök och kapris. Smaka av med nymald svartpeppar, salt och en nypa socker.