Italiensk örtsås med kapris, rucola, persilja och libbsticka

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 6

Tid: 10 minuter

En pigg sås som passar bra som komplement när du serverar en krämigare sås eller potatissallad. Mycket god till kokt blomkål eller kokta morötter.

  • 1 stor ask (ca 8 dl) löst packad rucola
    5 dl löst packade grovhackade örter: persilja, dill,libbsticka
    2-3 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
    2 dl fin olivolja
    2 msk grovhackad kapris
    2 msk finhackad schalottenlök
    Salt, nymald svartpeppar, socker
  1. Koka upp 1 l vatten och slå över örter och rucola. Låt stå i ett par minuter. Sila av. Kör till fint mos tillsammans med vinägern i matberedare eller med stavmixer. Mixa ner olivoljan lite i taget.
  2. Vänd ner schalottenlök och kapris. Smaka av med nymald svartpeppar, salt och en nypa socker.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-05-28
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh