Italiensk örtsås med kapris, rucola, persilja och libbsticka

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 6

Tid: 10 minuter

En pigg sås som passar bra som komplement när du serverar en krämigare sås eller potatissallad. Mycket god till kokt blomkål eller kokta morötter.

  • 1 stor ask (ca 8 dl) löst packad rucola
    5 dl löst packade grovhackade örter: persilja, dill,libbsticka
    2-3 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
    2 dl fin olivolja
    2 msk grovhackad kapris
    2 msk finhackad schalottenlök
    Salt, nymald svartpeppar, socker
  1. Koka upp 1 l vatten och slå över örter och rucola. Låt stå i ett par minuter. Sila av. Kör till fint mos tillsammans med vinägern i matberedare eller med stavmixer. Mixa ner olivoljan lite i taget.
  2. Vänd ner schalottenlök och kapris. Smaka av med nymald svartpeppar, salt och en nypa socker.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh