Jävla ägg

Deviled Eggs är en riktig amerikansk klassiker och i sitt enklaste utförande så är det inte mycket mer än ägghalvor med majonnäs på, men som allting går det så klart att göra mer raffinerat.

Min variant innehåller finhackad lök för att få till lite krispighet och även lite kapris för att det passar så himla bra till övriga grejer. Ta inte de färskaste äggen ni hittar för de är så svåra att skala snyggt.

Om man vill så kan man lägga på en räka eller mussla också ovanpå sörjan, det blir ännu godare så.

Tillägg
En annan viktig sak som jag kom på över påsken är paprikapulvret. Jag har bra ungersk paprikapulver som är supergott, men gör man den här rätten med Santa Marias paprikapulver så blir det inte alls så gott. Ta mindre paprika, eller skippa det helt.


Portioner: 4
Tid: 20 minuter
Du behöver: 

4 ägg, hårdkokta och skalade
0,5 dl amerikansk majonnäs
1 msk amerikansk senap
1 tsk kapris, finhackad
1 msk väldigt finhackad schalottenlök
1 msk hot sauce av något slag (t ex Tabasco, Frank's Red Hot, Louisiana Hot Sauce el dyl)
0,5 tsk paprikapulver + lite extra
salt och svartpeppar

Gör så här: 

Dela de kokta äggen försiktigt och gröp ur äggulorna. Mosa ihop äggulorna ordentligt med övriga ingredienser och lägg i en sprits som stoppas in i kylen. Spara ägghalvorna utan gula.

Alldeles innan servering spritsar du ut smeten i ägghalvorna och avslutar med att pudra över lite paprikapulver. Jag brukar använda en sån där te-boll för pudringen.

Bild för Anders Johansson

Mer från Anders Johansson


Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson