Jens Linders blåbärspäron

Receptmakare: Jens Linder

Portioner: 4-6

Tid : ca 30 minuter, beroende på päronen

En enkel men raffinerad efterrätt som kombinerar två höstliga smaker.

  • 4 dl blåbär, färska eller frysta som tinat
  • 1 dl socker
  • 3 dl vatten
  • eventuellt färskpressad saft från 1 citron
  • 500 g päron
  • Till servering:
  • Vaniljglass eller vispad grädde
  1. Rensa blåbären och skölj dem om det behövs. Koka upp bär, socker och vatten (och eventuellt citron).
  2. Låt sjuda tio minuter och skala päronen under tiden och lägg ner dem i koket. Låt koka tills päronen är mjuka.
  3. Häll päron och lag i en väl rengjord glasburk och tillslut på en gång. Förvara burken kall då håller den sig i fyra månader ungefär. Eller ät upp den på en gång. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Bild för Jens Linder

Mer från Jens Linder


Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder