Jens Linders blåbärspäron
Receptmakare: Jens Linder
Portioner: 4-6
Tid : ca 30 minuter, beroende på päronen
En enkel men raffinerad efterrätt som kombinerar två höstliga smaker.
- 4 dl blåbär, färska eller frysta som tinat
- 1 dl socker
- 3 dl vatten
- eventuellt färskpressad saft från 1 citron
- 500 g päron
- Till servering:
- Vaniljglass eller vispad grädde
- Rensa blåbären och skölj dem om det behövs. Koka upp bär, socker och vatten (och eventuellt citron).
- Låt sjuda tio minuter och skala päronen under tiden och lägg ner dem i koket. Låt koka tills päronen är mjuka.
- Häll päron och lag i en väl rengjord glasburk och tillslut på en gång. Förvara burken kall då håller den sig i fyra månader ungefär. Eller ät upp den på en gång. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.