Johans sallad på hela gryn

Receptmakare: Johan Swanljung

Portioner: 4

Tid: 10 minuter om grynen är kokta

Till den här salladen brukar vi använda alla möjliga sorters hela gryn. I originalet använde vi grönt vete från Cjile som har en mild och nötig smak. Du hittar det på Latinamerikanska Livsmedel i Hötorgshallen och Palmyra i Malmö. Helt dinkelvete är ett trevligt, närodlat alternativ. Salladen är särskilt trevlig med grillat.

  • 8 dl kokta gryn
  • 1 tsk svarta eller bruna senapsfrön
  • 1 tsk hel koriander
  • 1 tsk fänkål
  • 1 stor morot
  • 1 färsk lök, gärna rödlök
  • färsk timjan
  • salt, nymald svarpeppar
  • Till servering:
  • Grillat
  • Linssallad
  • Yoghurtsås
  1. Rosta kryddfröna i torr panna tills de börjar knäppa. Fortsätt rosta under flitig omrörning i ca 30 sekunder. Slå raskt upp i mortel och stöt fint.
  2. Skala och strimla moroten. Finhacka löken.
  3. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Bild för Johan Swanljung

Mer från Johan Swanljung


Bild för Johan Swanljung
Bild för Johan Swanljung
Bild för Johan Swanljung
Bild för Johan Swanljung