Johans snabba jordgubbsglass
Receptmakare: Johan Swanljung
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
Ska glassen ätas samma dag går det fint med en enklare italiensk smet. OK, det blir inte lika bra som om man sjuder smeten men å andra sidan så är det fortfarande godare än den mesta köpeglass du kan få tag på.
Det här receptet är ännu enklare och förödande gott. Det fiffiga med receptet är att de frysta gubbarna gör smeten riktigt kall vilket ger en extra krämig glass. Den kondenserade mjölken är ett måste. Du hittar den på specialaffärer men även vanliga butiker t ex Vi på Hornstull har den också. Smaksätt gärna med lite finrivet limeskal och lite skrap från vaniljstång.
- 225 g frysta jordgubbar
- 2 dl mjölk
- 1 burk sötad kondenserad mjölk
- 1 ägg
- Till servering:
- färska sommarbär
- Kör alla ingredienser i mixer till en slät smet.
- Ställ in förvaringsbunke eller serveringsskålar i frysen. Kör smeten i glassmaskin enligt anvisningarna för maskinen. Servera omedelbart eller klicka upp i den kylda bunken och spara i frysen i ett par timmar. Dagen efter är den inte lika krämig och fin men smakar lika bra.