Jordärtskocka & persiljerot sjudna i sirap & oxbuljong

Receptmakare: jens Linder

Portioner:4

Tid: 30 minuter

En härmning av hur grönsaker kan bli när de fått steka med i en bredvid en grytstek.

  • ½ liter mörk oxbuljong
  • 2 msk mörk sirap
  • lagerblad
  • 250 g jordärtskocka
  • 250 g persiljerot (eller palsternacka)
  • 2 msk smör
  1. Koka upp buljong och sirap. Skala skockorna och rötterna. Klyv de allra största persiljerötterna på längden.
  2. Lägg ner persiljerötterna i buljongen och sjud dem utan lock, ca 10 minuter.
  3. Lägg ner skockorna och sjud i ytterligare cirka 10 minuter tills rotsakerna är helt mjuka, men inte mosiga. Fiska upp dem. Släng kokspadet eller använd det till en sås eller soppa.
  4. Smält smöret i en kastrull och lägg ner rotsakerna och skaka om tills de blir blanka. Smaka av med salt.

Bild för Jens Linder
2009-04-12
Av

Mer från Jens Linder


Bild för Jens Linder
2015-10-06
Bild för Jens Linder
2015-10-06
Bild för Jens Linder
2015-10-05
Bild för Jens Linder
2015-08-16
Bild för Jens Linder
2015-08-16