Judisk kycklingsoppa med ägg och citron

Receptmakare: Isobel Hadley-Kamptz (efter Claudia Roden)

Portioner: 2-3

Tid: 25 minuter

Claudia Roden vär välkänd för alla oss som är svaga för judisk mat. Hennes böcker rekommenderas varmt. Den här sopan är släkt med den grekiska soppan avgalemone. Eftersom soppan är mild är det viktigt att använda en bra buljong, nästan nödvändigtvis en hemkokt.

  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 dl risottoris, arborio, vialone el carnaroli
  • ev 1-2 kycklingfiléer
  • 2 ägg
  • drygt 1 dl pressad citron
  1. Koka upp buljongen och rör ner riset. Låt sjuda i ca 20 minuter. Om du använder kyckling, tärna den och ha i när ca 5 minuter återstår på koktiden.
  2. Vispa samman äggen i en skål och vispa sedan ner den pressade citronen. Soppan ska vara syrlig, men anpassa mängden efter smak. Vispa nu ner en rejäl sked buljong.
  3. När du testat att riset är klart drar du gryta av plattan och rör sakta ner äggblandningen. Fortsätt att röra tills det tjocknar. Soppan får inte koka. Servera omedebart.

Bild för Isobel Hadley-Kamptz
2007-12-02
Av

Mer från Isobel Hadley-Kamptz


Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz