Kall kikärtssoppa med grönsakshack och pitachips

kikärtssoppaReceptmakare: Margit Richert

Portioner: 2 som förrätt

Tid: 20 minuter

Förvånansvärt gott trots enkelheten. Pitachips gör du enkelt genom att skära ett pitabröd i tårtbitar, pensla med olivolja och låta gå i 225 graders ugnsvärme tills de har fått fin färg.

  • 1 liten ask kikärter (115 g)
  • 1/4 grönsaksbuljongtärning utan e-nummer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl naturell yoghurt, 3%
  • 2 msk olivolja
  • några stänk d'elidas, tabasco eller cayennepeppar
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • Topping:
  • 1/2 liten rödlök
  • 1 liten tomat
  • några rejäla kvistar persilja
  • 2 msk olivolja
  • Till servering:
  • Pitachips
  1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av i ett durkslag. Mixa kikärterna med yoghurt, vitlök och buljongtärningen. Smaksätt med chilisås, olivolja, salt, svartpeppar och citron. Kyl soppan.
  2. Hacka lök, tomat och persilja fint och blanda med olivoljan. Servera soppan i glas eller små skålar med en klick av tomatsalladen i och pitachips att doppa med.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert