Kålrot på asiatiskt vis

Torkade räkor hittar du oftast i frysen på asiatiska butiker. Om du inte får tag på torkade räkor kan du hoppa över dem och istället vända ner 2 tsk fisksås samtidigt med sambal. Eller ersätta med 1 dl bitar av torkad shiitakesvamp, så blir rätten helt vegetarisk.


Portioner: 4
Du behöver: 

1/2 dl torkade räkor
    1 (ca 400 g) kålrot
    2 bananschalottenlökar
    1 msk finhackad ingefära
    2 msk neutral rapsolja
    1/2 msk sambal oelek
    2 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
    300 g marinerad tofu, seitan eller tärnade köttrester
    Till servering:
    Nykokta nudlar eller fullkornspasta
    Broccoli
    Fint skuren färsk koriander och/eller salladslök

Gör så här: 
  1. Slå kokande vatten på räkorna och låt stå i minst 20 minuter.
  2.     Skär av skalet på kålroten med vass kniv. Tärna den fint. Skala och hacka löken.
  3.     Stek försiktigt räkor, kålrot, lök och ingefära i rapsolja tills allt är riktigt mjukt och gyllene. Ha tålamod. Minst 10 minuter.
  4.     Rör ner sambal och fräs i någon minut under omrörning tills den skiftar i färg. Vänd ner buljong och tofu. Garnera gärna med färsk koriander och finskuren salladslök.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh