![](https://taffel.se/sites/default/files/styles/large/public/receptbild/dsc_1038_0.jpg?itok=G0GUsWac)
Kålrot på asiatiskt vis
Torkade räkor hittar du oftast i frysen på asiatiska butiker. Om du inte får tag på torkade räkor kan du hoppa över dem och istället vända ner 2 tsk fisksås samtidigt med sambal. Eller ersätta med 1 dl bitar av torkad shiitakesvamp, så blir rätten helt vegetarisk.
1/2 dl torkade räkor
1 (ca 400 g) kålrot
2 bananschalottenlökar
1 msk finhackad ingefära
2 msk neutral rapsolja
1/2 msk sambal oelek
2 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
300 g marinerad tofu, seitan eller tärnade köttrester
Till servering:
Nykokta nudlar eller fullkornspasta
Broccoli
Fint skuren färsk koriander och/eller salladslök
- Slå kokande vatten på räkorna och låt stå i minst 20 minuter.
- Skär av skalet på kålroten med vass kniv. Tärna den fint. Skala och hacka löken.
- Stek försiktigt räkor, kålrot, lök och ingefära i rapsolja tills allt är riktigt mjukt och gyllene. Ha tålamod. Minst 10 minuter.
- Rör ner sambal och fräs i någon minut under omrörning tills den skiftar i färg. Vänd ner buljong och tofu. Garnera gärna med färsk koriander och finskuren salladslök.