Kålsoppa med fänkål, bönor och sidfläsk

Receptmakare: Isobel hadley-kamptz

Portioner: 3-4

Tid: 50 minuter

En sak ska man dock tänka på. Kål är gott. Men kål med sidfläsk till är himlen på en tallrik. Eller i det här fallet, en soppskål.

  • 100 g rökt sidfläsk i stavar
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 3 små stjälkar selleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk grovt krossad fänkål
  • en nypa chiliflingor
  • 150 g svartkål
  • 150 g grönkål
  • 1 burk cannellinibönor
  • inkråmet av en ciabatta
  • olivolja
  • väldigt god olivolja
  • salt
  1. Hacka lök, morot, vitlök och selleri rätt fint.
  2. Koka upp de avrunna bönorna i vatten och låt rinna av.
  3. Fräs sidfläsket på medelvärme i en slatt olja i en tjockbottnad gryta tills det är krispigt. Spara fettet.
  4. Fräs grönsakerna i fläskfettet på medelvärme till det börjar få färg. Ha i fänkålsfrön och chili. Fräs en stund till.
  5. Skär bort stammen på svartkålsbladen och strimla. Strimla grönkålen. Ha i kålen i grytan.
  6. Rör ner bönor och brödsmulor.
  7. Häll på vatten så att det täcker.
  8. Koka på låg värme i 30 minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar och ringla lite god olivolja på toppen.

Bild för Isobel Hadley-Kamptz

Mer från Isobel Hadley-Kamptz


Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz