Kimchi jeon (koeransk skaldjurspannkaka med kimchi)

kimchi jeonReceptmakare: Margit Richert

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

Det här receptet öppnar för inprovisation. Förutom kimchi kan man tillsätta riven zucchini, morot eller rättika. Bläckfisken kan bytas ut mot räkor, stekt bacon eller tofu. Böngroddar eller strimlad shiitake sitter också fint. Sätt igång och experimentera!

  • 1 dl rismjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl kimchispad
  • 1 ägg
  • 3 dl slarvhackad kimchi
  • 1 dl finskuren salladslök
  • 2 dl iskallt vatten
  • 100 g bläckfiskringar
  • neutral olja till stekning
  • Sesamdipp:
  • 2 msk doenjang
  • 1 msk gochujang
  • 1 msk socker
  • 1 msk sesamolja
  • 1/2 msk risvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 finstrimlad salladslök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • Mandu-dipp
  1. Blanda rismjöl och vetemjöl med kimchispad och ägg. Tillsätt kimchi och salladslök och rör till sist ned det iskalla vattnet.
  2. Förbered sesamdippen genom att helt enkelt blanda samman alla ingredienser.
  3. Hetta upp en stekpanna modell större med några matskedar olja i botten. Tillsätt 1/2 smeten och stek på medelhög värme tills botten har fått fin färg och bara översta lagret smet är löst. Strö över hälften av bläckfisken, stek ytterligare någon minut och vänd sedan hela härligheten med hjälp av en stor tallrik. Stek pannkakan någon minut på andra sidan.
  4. Upprepa med andra hälften av smeten.
  5. Skär jeonen i tårtbitar och vänd dem så att bläckfisksidan ligger överst. Servera med ssamsås och gärna mandu-dippen att doppa bitarna i.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert