Krämig rotsellerisoppa med pepparstekt bacon

Den här soppan är så larvigt enkel att det är ett litet mirakel att den blir så god. Jag brukar blanda hälften kycklingbuljong och hälften lantbuljong (gjord på ekologiskt lantbuljongpulver) i grönsakssoppor.


Portioner: 4 till förrätt
Tid: 30 minuter
Du behöver: 

1 stor rotselleri, ca 600 g skalad vikt
2 dl grädde
1/3 tsk torkad timjan
ca 6 dl buljong
salt, nymald svartpeppar

Till servering
75 g bacon
2 msk fint tärnad röd paprika
1/2 tsk krossad svartpeppar

Gör så här: 
  1. Halvera rotsellerin. Skär bort skalet med en stor vass kniv. Tärna rotsellerin grovt.
  2. Sjud tärningarna mjuka under lock med grädde, timjan och så mycket buljong att det precis täcker.
  3. Stek under tiden strimlat bacon knaprigt tillsammans med paprikan. Vänd ner peppar sista halva minuten
  4. Mixa rotsellerin till mycket slät kräm med kokspadet. Mixa ner resten av buljongen. Smaka av med salt och peppar.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-11-16
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh