Kycklinggryta med harissa, anis och apelsin

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

4 portioner

Tid: 25 minuter

Lättlagad vardagsmat med festsmak. Ringla gärna över lite av din finaste olivolja strax före servering. Kom ihåg att skölja burkade kikärtor med kallt vatten för att få bort burksmaken.

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk anis
  • 1 kanelstång
  • 3 dl blodapelsinjuice
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 –2 tsk harissa eller 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 nypa (ca 1/3 krm) saffran
  • 1 burk kikärter eller 3 dl kokta
  • salt, nymald svartpeppar
  • Till servering:
  • Bladspenat ned vitlök och muskot
  • Korngryn eller andra goda gryn
  1. Skär kycklinglåren i munsbitar. Skiva vitlöken och fräs den lätt med olja, anis och kanel. Slå på apelsinjuice och kycklingfond. Koka upp. Tillsätt harissa och saffran.
  2. Vänd ner kycklingen, ett par bitar i taget i den sjudande såsen. Låt sjuda under lock ca 15 minuter. Tillsätt kikärtorna och sjud i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh