Kycklinggryta med harissa, anis och apelsin

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

4 portioner

Tid: 25 minuter

Lättlagad vardagsmat med festsmak. Ringla gärna över lite av din finaste olivolja strax före servering. Kom ihåg att skölja burkade kikärtor med kallt vatten för att få bort burksmaken.

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk anis
  • 1 kanelstång
  • 3 dl blodapelsinjuice
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 –2 tsk harissa eller 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 nypa (ca 1/3 krm) saffran
  • 1 burk kikärter eller 3 dl kokta
  • salt, nymald svartpeppar
  • Till servering:
  • Bladspenat ned vitlök och muskot
  • Korngryn eller andra goda gryn
  1. Skär kycklinglåren i munsbitar. Skiva vitlöken och fräs den lätt med olja, anis och kanel. Slå på apelsinjuice och kycklingfond. Koka upp. Tillsätt harissa och saffran.
  2. Vänd ner kycklingen, ett par bitar i taget i den sjudande såsen. Låt sjuda under lock ca 15 minuter. Tillsätt kikärtorna och sjud i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.