Laxceviche

Den här förrätten är något av det fräschaste man kan stoppa i munnen! Laxen liksom gravas av syran i limen och känns inte rå, om nu någon skulle oroa sig för det. Gillar du chili så skiva ner en extra i marinaden.

Du behöver: 

2 frysta bitar regnbågsfiléer à 125 g
1⁄2 gul lök
1 röd chili
2 lime
2 små tomater
1⁄2 avokado
3⁄4 tsk salt
färsk koriander

Gör så här: 

Halvtina laxen och skär den i cirka 1 x 2 cm stora bitar. Hacka löken och skiva chilin tunt. Blanda allt med den pressade saften från limen. Låt stå i 1 timme. Vänd runt då och då.

Dela tomaterna och skrapa ur fröna. Tärna fruktköttet från tomaterna och avokadon och vänd ihop med fiskblandningen och saltet. Hacka koriandern och blanda i den strax före servering.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för David Back

Mer från David Back


Bild för David Back
Bild för David Back
Bild för David Back