Laxceviche med asiatisk nudelsallad

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 6

Tid: 20 minuter + 1 timmes marinad + 1 dygns djupfrysning

Snyggast laxskivor får man om man använder färsk lax, lägger i frysen ett dygn (två dygn om man vill göra gubbarna och tanterna på Livsmedelsverket glada) och skivar ytterst tunt med rakbladsvass kniv medan laxen ännu inte hunnit tina helt och hållet.

  • 1 kg laxfilé
  • 4 lime
  • 1/2 gurka
  • 1/2 gul lök
  • 3 avokado
  • 2 msk japansk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 msk japansk soja
  • ca 100 g glasnudlar
  • 1 – 2 krukor koriander
  1. Skär bort skinnet från den halvtinade laxen och skiva ytterst fint. Pressa limen och dränk laxskivorna i saften. Låt marinera i kylskåp ca 5 timmar.
  2. Klyv, kärna ur och strimla gurkan med osthyvel eller potatisskalare. Skiva avokadon fint och löken ännu finare.
  3. Rör samman risvinäger, socker och soja. Se till att sockret verkligen löser sig.
  4. Koka glasnudlarna, slå bort vattnet, blanda nudlarna med risvinägerdressingen och lägg på fat. Toppa med grönsaker, lax, grovt hackad koriander och servera.
  5. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"3521","attributes":{"class":"media-image aligncenter size-full wp-image-87","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"500","height":"375","title":"p10502602","alt":""}}]]

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren