Lingonpäron á la Jens Linder
receptmakare: jens linder
Portioner: 4-6
Tid: 20-60 minuter
Inkokt frukt är en gammal tradition, både här och på kontinenten. Det är ett fint sätt att kombinera flera fruktiga och bäriga smaker. Använd gärna frysta lingon. Vispgrädde är smarrigt till.
- 4 dl lingon, färska eller frysta som tinat
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- eventuellt färskpressad saft från 1 citron
- 500 g päron (cirka 6 stycken)
- Till servering:
- Vaniljglass eller vispad grädde
- Rensa och skölj lingonen. Koka upp lingon, socker och vatten (och eventuellt citron). Låt sjuda 10 minuter och skala päronen under tiden och lägg ner dem i koket.
- Låt koka tills päronen är mjuka. Det kan variera från 10 minuter till en timme beroende på hur hårda päronen är från början.
- Häll päron och lag i en väl rengjord glasburk och tillslut på en gång. Förvara burken kall då håller den sig i fyra månader ungefär. Eller ät upp den på en gång. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
.