Lisas kinesiska krydda (nästan five spice)

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Tid: 10 minuter

Torka egna mandarinskal genom att hänga upp dem i ett luftigt fönster några dagar. Eller köp dem i asiatiska affärer. Bästa sichuanpepparn kommer från Risbergs import och finns bland annat på klippet, Fridhemsplan.Godaste kanelen får du om du mal den själv av grovt krossad kassiakanel.

  • 2 tsk sichuanpeppar
  • 1 msk fänkål
  • 1 stjärnanis, grovt krossad eller 1 tsk finmald lakritsrot
  • 1 msk mald kanel
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 msk torkade apelsinskal
  1. Rosta sichuanpeppar fänkålsfrö och  ev grovkrossad stjärnanis separat i torr panna på medelvärme. Rör om ofta och se till så att de inte bränns. När de skiftat pyttelite i färg och börjat dofta slår du snabbt upp dem på ett litet fat.
  2. Mortla samman alla grova kryddor fint eller mal dem i kryddkvarn eller mixerkanna (funkar dock bara om du gör flerdubbel sats.
  3. Förvara i tät glasburk, torrt, mörkt och svalt. Du kan också frysa in kryddblandningen i tät förpackning.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh