Lördagsbuffé på Louisiana

Förra helgen var jag med familjen på Louisiana och såg deras utställning om manga. Louisiana är ett perfekt utflyktsmål om man vill att både vuxna och barn ska få maximal behållning. Sommartid ränner barnen glatt omkring bland jätteormbunkar och rhododendron i den spännande parken där man kan packa upp sin medhavda picknickkorg. Vintertid (ja året runt egentligen) finns Børnehuset – en makalöst fin ateljé, där barnen kan få skapa fritt, ofta på temat kring den pågående utställningen.

Sedan har Louisiana en restaurang också, för hungrig blir man ju oavsett om man är stor eller liten. Vi passade på att kalasa av deras buffé med tunnskuren varm rostbiff, vinkokta blåmusslor och en mängd sallader och grönsaksrätter. Efteråt tänkte jag att jag alltid vandrar ut från den restaurangen med någon rolig smakkombination på tungan. Den här gången var det en sallad på buffén med plommon, mynta och mangold.

Balsamerad plommonsallad med mynta och feta

Receptmakare: Anna Billing

Portioner: 4

Tid: 30 min

  • 300g fetaost
  • 8 st plommon (modell golfboll)
  • 1 påse, ca 70 g röd mangold
  • En stor näve mynta
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Rostade, salta solrosfrön
  1. Skölj mangolden och låt den rinna av ordentligt.
  2. Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Dela i tunna klyftor
  3. Hacka hälften av myntan fint. Spara de finaste bladen.
  4. Blanda balsamvinäger och olja till en snabbmarinad. Lägg i den hackade myntan och plommonklyftorna och låt dra minst en kvart.
  5. Dela fetaosten i väl tilltagna kuber eller stänger. Lägg upp dem på ett fat och varva sedan plommon, mangold och resterande mynta. Salta rostade solrosfrön hade varit goda att strö över - om jag nu haft några.

Bild för Anna Billing

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing