Malins fisksoppa
Tid: ca 25 minuter
2 burkar krossade tomater
1 pkt matlagningsgrädde
konc fiskbuljong efter behag
1/2 pkt saffran
ca 450 gram blandad fiskfilé
1 dl vitt vin
3 st tomater
1/2 liten purjolök
150 gr frysta sockerärtor
1 palsternacka
2 små potatisar
smulad dragon
salt
- Tärna tomaterna, strimla purjon fint och riv potatis och palsternacka på rivjärnets grova sida.
- Blanda allt utom fisken och sockerärtorna i en kastrull, koka upp och låt koka cirka 15 minuter eller tills de rivna rotfrukterna kokat sönder. Rör om emellanåt så att rotfruktsrivet inte sjunker ner till botten och bränner fast.
- Skär under tiden fiskfilén i 1-2 cm stora tärningar.
- Lägg ned tärnad fisk och frysta sockerärtor och låt koka ett par minuter så att fisken blir genomkokt men inte torr.
- Smaka av med salt och smulad dragon.