Malins fisksoppa


Portioner: 4
Tid: ca 25 minuter
Du behöver: 

2 burkar krossade tomater
1 pkt matlagningsgrädde
konc fiskbuljong efter behag
1/2 pkt saffran
ca 450 gram blandad fiskfilé
1 dl vitt vin
3 st tomater
1/2 liten purjolök
150 gr frysta sockerärtor
1 palsternacka
2 små potatisar
smulad dragon
salt

Gör så här: 
  1. Tärna tomaterna, strimla purjon fint och riv potatis och palsternacka på rivjärnets grova sida.
  2. Blanda allt utom fisken och sockerärtorna i en kastrull, koka upp och låt koka cirka 15 minuter eller tills de rivna rotfrukterna kokat sönder. Rör om emellanåt så att rotfruktsrivet inte sjunker ner till botten och bränner fast.
  3. Skär under tiden fiskfilén i 1-2 cm stora tärningar.
  4. Lägg ned tärnad fisk och frysta sockerärtor och låt koka ett par minuter så att fisken blir genomkokt men inte torr.
  5. Smaka av med salt och smulad dragon.

Bild för Malin Sandström

Mer från Malin Sandström


Bild för Malin Sandström
Bild för Malin Sandström
Bild för Malin Sandström
Bild för Malin Sandström
Bild för Malin Sandström