Malins mustiga lammfärsbullar

Portioner: 4

Tid: 50 minuter

De här goda köttbullarna går bra att laga i stora satser och är bara godare dagen efter.
  • 500 g lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 dl finmald mandel
  • 1/2 dl hackad mynta
  • 1/2 dl hackad koriander
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk salt
  • 1/2-1 tsk sambal olek
  • 1 ägg
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk stött spiskummin
  • 1 tsk stött fänkålsfrö
  • 1/2 dl neutral olja
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • salt, nymald svartpeppar
  • Till servering:
  • Ris
  • Chutney
  • Kokt broccoli
  1. Blanda samman färsen till en smidig smet. Låt stå och ta smak medan du gör såsen.
  2. Gör såsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med fänkål och spiskummin tills löken mjuknat helt. Ha tålamod!
  3. Slå på tomaterna. Skaka burken med kokosmjölk och häll ner den.
  4. Fortsätt med köttbullarna Tvätta och torka händerna. Olja in dem lätt och rulla ganska stora köttbullar och lägg på ett oljat fat.
  5. Bryn dem hastigt runt om i smör på hög värme. Du kan hoppa över bryningen, då blir rätten mindre mustig men ändå mycket god.
  6. Lägg i bullarna i såsen och sjud dem tills de är svagt rosa i mitten ca 15 minuter.

Bild för Redaktionen
2008-12-15
Av

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
2017-03-16
Bild för Redaktionen
2016-03-15
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
2015-11-17
Bild för Redaktionen
2015-11-16