Mangold med timjan och citron


Receptmakare: sofia gustafson

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

Med timjan och citron blir mangolden dramatiskt snygg och välsmakande till stekt fisk och potatismos.

  • 2-3 msk smör, olivolja eller annan olja att steka i
  • ca 650 g mangold, sköljd och fortfarande lite blöt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk färsk timjan
  • citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  1. Skär bort mangoldbladen från stjälkarna. Skär stjälkarna i centimeterbreda skivor och hacka bladen grovt, stjälkarna ska få ett försprång så blanda inte.
  2. Fräs vitlöken i en gryta tills vitlöken precis börjar ta färg.
  3. Lägg i mangoldstjälkarna, sätt på locket och låt stjälkarna puttra tills de börjar mjukna, det tar flera minuter, rör om då och då.
  4. Lägg i bladen, sätt på locket och tillaga tills bladen faller ihop, cirka 2-3 minuter, rör om någon gång.
  5. Ta bort locket, tillsätt timjan, salta, peppra och tillaga på hög värme i cirka 2-3 minuter tills vätskan försvunnit.
  6. Rör ner citronskalet innan servering och pressa eventuellt över citronsaft.

Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara

Mer från Sofia Gustafson Aarnivaara


Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara