Marmorerad ischoklad med kallpressad kokosolja

Den kallpressade kokosoljan är alltså fast i konsistensen i rumstemperatur. Jag valde den med kokossmak kvar och använde vit och mörk choklad, Fairtrade.


Portioner: 20-30 (beror på formarna)
Tid: 20 min
Du behöver: 

100 g mörk choklad 72%
100 g vit choklad
100 g kallpressad kokosolja

Gör så här: 
  1. Dela chokladen i bitar i separata skålar och smält den ca en minut i mikron eller över ett vattenbad.Vit choklad är extra känslig, så det är bättre att du tar ut den ur mikron med lite osmälta bitar, de smälter snabbt vid omrörning, än att chokladen är inne för länge och förstörs.
  2. Blanda ner hälften av kokosoljan i den mörka och resten i den vita chokladen. Rör om tills oljan lösts upp.
  3. För att få marmorerad choklad som på bilden fyller du först formarna med vit eller mörk choklad - men sparar cirka en matsked av varje. Droppa med en tesked mörk choklad i den vita och vice versa. Ta en provsticka och rita en virvel (överarbeta inte även om det är kul - då blir det inte snyggt!)
  4. Låt stelna i kylen och förvara svalt, ischoklad ska smälta först i munnen!

Bild för Anna Billing

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing