Marockanska citronmarinerade morötter


Portioner: 8-10
Du behöver: 

1 kg morötter
2 citroner, juicen av
5 klyftor vitlök
25-30 g bladpersilja
1 msk hel spiskummin
1 msk paprikapulver
1 dl olivolja
1 msk salt (+ 1 msk till kokningen)

Gör så här: 
  1. Skala och slanta morötterna i 1-1 ½ cm tjocka skivor.
  2. Koka upp vatten med 1 msk salt i en stor kastrull och förväll morötterna i knappt fem minuter. De ska fortfarande vara knapriga.
  3. Spola av morötterna i kallt vatten i ett durkslag för att avbryta tillagningsprocessen.
  4. Om du använder hela spiskummin kan du stöta dem med paprikapulvret i en mortel. Pressa ur saften från citronerna och blanda med olja, salt, kryddor och finstrimlad persilja.
  5. Låt stå kallt i några timmar före servering. Håller i flera dagar i kylskåp. Blanda eventuellt mer persilja i salladen vid servering.

Bild för Anna Billing

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing