Marockanska citronmarinerade morötter


Portioner: 8-10
Du behöver: 

1 kg morötter
2 citroner, juicen av
5 klyftor vitlök
25-30 g bladpersilja
1 msk hel spiskummin
1 msk paprikapulver
1 dl olivolja
1 msk salt (+ 1 msk till kokningen)

Gör så här: 
  1. Skala och slanta morötterna i 1-1 ½ cm tjocka skivor.
  2. Koka upp vatten med 1 msk salt i en stor kastrull och förväll morötterna i knappt fem minuter. De ska fortfarande vara knapriga.
  3. Spola av morötterna i kallt vatten i ett durkslag för att avbryta tillagningsprocessen.
  4. Om du använder hela spiskummin kan du stöta dem med paprikapulvret i en mortel. Pressa ur saften från citronerna och blanda med olja, salt, kryddor och finstrimlad persilja.
  5. Låt stå kallt i några timmar före servering. Håller i flera dagar i kylskåp. Blanda eventuellt mer persilja i salladen vid servering.

Bild för Anna Billing
2010-05-15
Av

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing