
Marockanska citronmarinerade morötter
1 kg morötter
2 citroner, juicen av
5 klyftor vitlök
25-30 g bladpersilja
1 msk hel spiskummin
1 msk paprikapulver
1 dl olivolja
1 msk salt (+ 1 msk till kokningen)
- Skala och slanta morötterna i 1-1 ½ cm tjocka skivor.
- Koka upp vatten med 1 msk salt i en stor kastrull och förväll morötterna i knappt fem minuter. De ska fortfarande vara knapriga.
- Spola av morötterna i kallt vatten i ett durkslag för att avbryta tillagningsprocessen.
- Om du använder hela spiskummin kan du stöta dem med paprikapulvret i en mortel. Pressa ur saften från citronerna och blanda med olja, salt, kryddor och finstrimlad persilja.
- Låt stå kallt i några timmar före servering. Håller i flera dagar i kylskåp. Blanda eventuellt mer persilja i salladen vid servering.