Melonsallad med räkor, feta och rostad anis
Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Tid: 25 minuter
Portioner: 4 som förrätt
Med rostad anis får den här sommarlätta räkcocktailen smak av Grekland. Välj de meloner som är i säsong.
- ca 250 g skalade räkor
- 300 g vattenmelon
- 300 g ogenmelon eller honungsmelon
- 2 salladslökar
- 50 g fetaost
- Röd basilika till garnering
- Till dressing:
- 1/2 tsk anis
- 1/2 tsk finrivet citronskal
- 1 msk vit balsamvinäger eller sherryvinäger
- 1 msk mild olja
- Rosta anisfröna i torr panna tills de börjar dofta. Krossa dem lätt med kniv eller i mortel. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
- Tag ut kulor av melonen eller skär den i vackra bitar. Finstrimla salladslöken på snedden. Blanda melon, lök och dressing. Salta och peppra.
- Arrangera i glas eller i skålar. Toppa med räkor och smulad fetaost. Dekorera med basilika