Melonsallad med rostad anis och rostad mandel

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4 som stor förrätt

Tid: 25 minuter

Jag älskar salta sallader med melon. Med rostad anis får den här sommarlätta rätten smak av Grekland. Välj de meloner som är i säsong men inte allt för söta.Saltå kvarn säljer färdiga rostade mandlar. Annars rostar du oskalade mandel i torr panna på låg värme tills de doftar och fått lite mörkare färg. Se till att fetaosten är riktigt kall så går det lätt att riva den.

  • 1 dl rostade mandlar
    300 g vattenmelon
    300 g ogenmelon eller honungsmelon
    2 salladslökar elelr 1 liten färs rödlök
    75 g fetaost, kylskåpskall
    klotbasilika eller grekisk basilika
    Basilika till garnering
  • Till dressing:
  • 2/3 tsk anis
    1/2 tsk finrivet citronskal
    1 msk vit balsamvinäger eller sherryvinäger
    1 msk mild olja
  1. Rosta anisfröna i torr panna tills de börjar dofta. Krossa dem lätt med kniv eller i mortel. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
  2. Tag ut kulor av melonen eller skär den i vackra bitar. Finstrimla salladslöken på snedden. Blanda melon, lök och dressing. Salta och peppra.
  3. Arrangera i glas eller i skålar. Toppa med mandel och smulad fetaost. Dekorera med basilika.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh