Mixermajonnäs

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 8

Tid: 10 minuter

Smaksätt den färdiga majonnäsen beroende på vad du ska använda den till med citron, salt, peppar, tabasco, vinäger… Om du ska använda majonnäsen till en annan sås eller rätt är det enklare att krydda den färdiga rätten.

  • 1 ägg
    1 msk fransk senap
    3 dl neutral rapsolja eller druvkärnolja
    1 dl god olivolja
  1. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Mixa ägg och senap i matberedare tills blandningen är slät.
  2. Tillsätt rapsoljan under fortsatt mixning; först lite i taget och sedan hastigare.
  3. Ta kniven ur mixerskålen och rör ner olivoljan för hand.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh