Mulled cider (Mullig cider)

Receptmakare: Lisa Förare winbladh

Portioner: 20 små glas

Tid: eoner

Rivig, frisk glögg som passar när du tröttnat på den vanliga. För dem som undviker socker: Just den här drycken passar fantastiskt bra att bara söta pyttelite (några matskedar socker)  eftersom de eldiga kryddorna ger så mycket krut att sötman inte behövs. Två krossade kardemummakapslar förstärker sötman

När du tröttnat på glöggen är det dags att mulla en cider. Den är godare, friskare och gör dig så mycket gladare. Om du vill ha en alkoholsvag cider använder du äppeljuice och bara så mycket calvados att det täcker kryddorna. Eller så krossar du kryddorna och låter dem dra i enbart juice över natten.

  • 2 dl calvados
  • 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor
  • 2 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 5-10 cm tunt skivad ingefära
  • skal av ½ apelsin det vita noga bortskuret sedan strimlat
  • 1 l torr engelsk cider eller äppeljuice
  • 2-4 dl farinsocker eller ljust muscovadosocker
  1. Tvätta ingefäran noga och skiva den tunt. Blanda kryddor och sprit i en liten skål. Täck över med plastfolie. Låt ligga och dra över natten.
  2. Hetta upp cider och kryddblandning under lock. Dra av värmen och låt stå och dra minst 45 minuter.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-12-20
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh