Musslor med grön chili, vitlök och lagerblad
Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 2 stora eller 4 små, som förrätt
Tid: 10 minuter
Larvigt enkel förrätt som naturligtvis blir ännu godare med färska musslor. Men de stora skalade djupfrysta av märket Ullmo fungerar utmärkt. Servera i små keramikskålar med rostat bröd till. Naturligtvis kan du variera smaksättningen hur mycket som helst. Men den här enkla kombinationen framhäver verkligen musselsmaken.
- 200 g skalade frysta musslor, halvtinade
- 1 serranochili eller annan mild grön chili
- 2 klyftor vitlök
- 1 lagerblad, finsmulat eller 1 finhackat färskt
- 50 g smör
- 1 tsk finhackat citronskal
- Finhacka serrano och vitlök. Hetta upp med lagerblad och smör och fräs försiktigt på låg värme tills vitlöken mjuknat ordentligt, drygt 5 minuter.
- Vänd ner citronskalet och fräs ytterligare en minut. Vänd ner musslorna och låt allt bli genomvarmt. Servera bums och utan betänkligheter.